Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια : Παιχνίδι μνήμης

Ζήση Ανθή :Εκπαιδευτικό υλικό ,με ιδέες και δραστηριότητες για το νηπιαγωγείο .

36 christmas memory cards 


Μπορούμε να παίξουμε παιχνίδια μνήμης στο νηπιαγωγείο χρησιμοποιώντας απλές καρτελίτσες με χριστουγεννιάτικα θέματα . Το παιχνίδι αυτό αρέσει στα μικρά παιδιά και τα βοηθά να θυμούνται και να εξασκούν τη μνήμη τους . Επίσης , με τα παιχνίδια αυτά μπορούμε να αντιληφθούμε ποια παιδιά δυσκολεύονται περισσότερο στο να συγκεντρώσουν την προσοχή τους κια να θυμούνται και φροντίζουμε να δουλέψουμε με αυτά τα παιδιά εξατομικευμένα , χρησιμοποιώντας παραπλήσιες δραστηριότητες . 
Οι καρτελίτσες είνια ανά δυο ίδιες , για να βρίσκουν τα παιδιά τα ζευγαράκια τους . 







Αναποδογυρίζουμε αρχικά 4 διαφορετικές  καρτελίτσες, αφού τις έχουν δει πρώτα τα παιδιά και τους ζητάμε να μας πουν που είναι π.χ.  ο σάκος του Αϊ - Βασίλη . 
Παραλλαγή του παιχνιδιού : Ζητάμε από τα παιδιά να μας πουν τι κρύβει αυτή η καρτελίτσα που δείχνουμε . 
Μπορούμε να δείξουμε στα παιδιά 8 καρτελίτσες και μετά να τις αναποδογυρίσουμε και να ζητήσουμε να βρουν τις όμοιες καρτέλες . 





Μπορούμε να παίξουμε επίσης και με περισσότερες καρτέλες , ανάλογα με το επίπεδο των παιδιών , δυσκολέυοντας σταδιακά το παιχνίδι . 

1 σχόλιο:

  1. Αγαπημένη συναδέλφισσα και φίλη Ανθή, είναι υπέροχες και ανεξάντλητες οι χριστουγεννιάτικες ιδέες σου για τα παιδιά μας. Σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί είσαι ακούραστη, γεμάτη όρεξη και μεράκι για το επάγγελμά μας!!

    Υ.Γ. Πέρασε από τα "ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ
    (http://akrasakis.blogspot.com/2011/12/blog-post_5807.html),
    διάλεξε όποιο από τα 3 βραβεία αγάπης και προσφοράς σου αρέσει και κράτησέ το ως ενθύμιο της φιλίας μας, σε κάποια γωνιά του ιστολογίου σου!

    Καλές γιορτές!
    Με αγάπη
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή